25.12.2015

Onko Jumalaa olemassa?Tapahtuu pari viikkoa ennen joulua:

Ekaluokkalaiset leikkelevät paperista joulukuusia ja liimaavat oksille tähtösiä. Kesken iloisen tohinan nousee Annica pystyyn ja julistaa:

-       Meidän äiti ei usko Jumalaan, meidän isä ei usko Jumalaan, Severi-setä ei usko, eikä Saara täti, eikä Julle-eno…
(Hyvä, että Annicalla on suuri suku. Ehdin miettiä vastavetoa, sellaista, josta ärhäkät sukulaiset eivät loukkaannu.)
-       Petteri-serkku ei usko Jumalaan, jatkaa tyttö, eikä Allu…
Ennen kuin pääsemme pikkuserkkuihin, nousee Teemu seisomaan ja huutaa möreällä äänellä:
-       Älkää kuunnelko Annicaa, älkää välittäkö Annicasta. Hän ei ole uskovainen, hän on uskomaton.         Eihän Annica usko edes joulupukkiin!
Siis – mikä olikaan todistettava!

Joulukuun alussa alkoi väittely siitä, onko joulupukkia olemassa. Ehdotin suljettua lippuäänestystä. Opettajallakin oli yksi ääni. Joulupukki voitti ylivoimaisesti äänin 18/7. Päätimme uusia äänestyksen vuoden kuluttua, mutta siihen asti meidän luokkamme siis uskoo joulupukkiin. Demokraattinen ratkaisu toimi hyvin. Voisiko Jumalan olemassaolosta äänestää? 

Stephen Hawking lähestyy Jumalaa tiedemiehen viisaudella käyttäen järjen instrumentteja tv-dokumentissa ’Suuri suunnitelma’. Miksi emme sitten mekin yrittäisi. Jos Sinä, lukijani, keksit joulunpyhinä oikean vastauksen ensiluokkalaisten tarpeiksi, kerro ihmeessä!

Sinulle mielenrauhaa joulunpyhiksi toivottelee

Sirkku


2 kommenttia:

  1. Että onko Jumala olemassa? Teemu on oikeassa. Annicaan ei kannata uskoa. Olisi kiva tietää mitä Annicalle tänään kuuluu? Jumala ei jätä rauhaan, jos ei Hänen kanssaan rauhaa tee. Kun tulee rauha sydämeen, Hän sitten On, eikä ajatus riivaa mieltä. Semmoinen Jumala on, rakastaa jokaista ihmistä. Tänäkin jouluna.Siunausta elämääsi, ihanien tekstien kirjoittaja SirkkuPirkku.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Kaisa, kommentistasi. Sanot selkeästi mielipiteesi kuten Annica ja Teemukin tekivät. Harmi vain, ettei vastauksesi kelpaa opettajan sanomaksi. Se kun on vahvasti tunnustuksellinen ja koulun on pysyttävä puolueettomana. Et päästänyt minua pulasta, mutta kiitos yrityksestä.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!