16.12.2015

Jesse, Jörö-Jukka / osa 6

Jatkoa:

Tammikuun 7. päivä

Auringon nousuun on vielä aikaa. Kaupungin valot värjäävät taivaan aniliininpunaiseksi. Kuun terävä koukku parsii repaleisia pilviä. Joulun jälkeen ensimmäinen koulupäivä on edessä. Jesse kulkee yhtä matkaa kanssani, kehuu lomapäivien antia.
-       Ei paskempaa. Telkkua koko joulu, aina vaan telkkua. Iskä katto mun kaa. Tosi makeeta! Ei mitään pikkukakrujen juttuja. Tajuut sä? Tietty et tajuu! Mä selitän sulle miten se menee: Iskä tukkii kourlalla mun silmät, just ku se juttu tulee. Kuuluu vaan läähätystä ja voihkimista. Jos se on nainen, sitä nussitaan tai se paskantaa lasta –  sä tiedät! Nii, tai voi sillä tyypillä olla puukko hampaissa. Sillon se nainen kiljuu kimeesti. Mä tiedän tarlkasti. Se on aina toi sama juttu. Äänestä kuulee mikä. 

Kiinalainen ruoka: kaikki 10 ruokalajia omissa pikku kulhoissaan. Idän vanhaa viisautta. Makuvivahteet erottuvat nautinnollisesti. Sitten tulee nykyihminen, länsimaisen sivistyksen tuote, kallistaa kulhojen sisällöt suurelle lautaselle, hämmentää haarukalla, pursottaa päälle ketsuppia ja vatkaa mössöksi. Ei kun syömään! Ihminen sulloo suuhunsa pöperöä, sulloo ja piereskelee. Ei paskempaa.
Ja tätä mössöä tunkee kaikilta kanavilta: seksillä ja väkivallalla kyllästettyä mediakulttuuria. Päälle pursotetaan aina samaa ketsuppia – se myy.

Rusoposkinen pikkumies kiehnää kyljessäni, katsoo silmiin ja kysyy:
-       Katot säkin porrnoo?
-       No, enpä katso.
-       Onks sulla iskää?
-       Ei enää. Isäni on kuollut.
-       Jaa, nyt mä ymmärlän – ei iskää, ei porrnoo!
Tuntuu haikealta: Minulla ei ole isää, joka varjelisi näkemästä parhaita paloja. Poika tarttuu käteeni, jarruttaa kulkua, kiskoo ja roikkuu. Talutamme toisiamme, me kaksi: äiditön ja isätön. Vasta koulun portilla poika irrottaa otteensa – jos vaikka kaverit näkevät!

Rakkaus – loppuun kierrätetty sana,
parasta ennen päiväys meni umpeen joskus 60-luvulla.
Ensin sana kuorrutettiin imelällä karamellivellillä,
sitten sen pintaan iskettiin raamatunlauseita ja pornokuvia,
nyt on päälle ruiskaistu Aidsin saastuttamaa spermaa.

Kaiken tahman ja lian alla tykyttää,
haukkoo henkeään – rakkaus.


Jatkuu...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!