25.12.2017

LASSI - tähtisilmä, osa 7

Kun kirjaimet villiintyvät
Helmikuun 11. päivä

Lassi osaa kirjoittaa siistiä ja säntillistä. Ruudut ja raidat pakottavat Lassin kirjaimet sotilaalliseen ojennukseen, ahdasmieliseen kurinalaisuuteen. Viikko sitten tapahtui kummia: Kesken täydellisyyttä, varpaat-lattialla- päät-katossa -kirjaimia, roikkui M pää alaspäin alaviivalla, K oli kellahtanut makuulle ja R oli tekemässä kärrynpyörää keskellä pu-r-ukumia.

Lassi toi vihkonsa näytille jännityksestä täristen ja ojensi sen totisena eteeni.

- Onpas sinun kirjaimesi tänään villillä tuulella, sanoin ja huomasin ylpeyden aallon pyyhkäisevän pikkumiehen melkein kumoon.
- Villillä tuulella, kihersi poika ja palasi paikalleen.

Lassin hassuttelut jatkuvat. Kun kuulen pojan nauraa hykertävän, voin olla varma, että joku aakkosista heittää häränpyllyä.
- Ole kiltti ja nosta O-kirjain takaisin viivalle. Voisit vähän rökittää sitä. Muuten se ei kohta pysy edes vihkossa, vaan kierii lattialle. Lassi katsoo hurmaantuneena rökitettäviä kirjaimia ja Prinssi Rohkean hymy viipyy kauan pojan kasvoilla.

Ystävykset
Kevään edistyessä ovat Pauli ja Lassi ystävystyneet. Aluksi seurasin peloissani näiden kahden eriparilapsen leikkejä: jäänkova poika ja Lumihiutale-lapsi sylityksin. Pelkoon ei ollut aihetta. Lassi oli varmassa turvassa ystävänsä kainalossa. Nyt lapset kykkivät lattialla ritirinnan ja rakentavat palikkatornia. Lassi on opettanut ystävälleen jotain, mihin minä en pystynyt. Minä opetin Paulin nauramaan, mutta hymy on jotain, johon ammattiauttajien keinot eivät tepsi. Siihen tarvitaan ikioma ystävä.

JATKUU...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!