13.12.2015

Jesse, Jörö-Jukka, / osa 3

Jatkoa...

Lokakuun 17. päivä


Omatunto ei kuulu Jessen varustuksiin. Tänään on kerätty valokuvarahoja. Setelit olen kätkenyt lukkojen taakse, mutta kolikot odottavat laskemista keksipurkissa. Purkki on pöydänkulmalla paperipinojen puristuksessa. Sen nyt arvaa, että purkin lasti kevenee. Annica, vakooja jumalan armosta, näki Jessen avaamassa purkinkantta.
-       Ja paskat, toteaa Jesse. En varastanut. Mä vaan kurlkkasin, että onko siellä monta rlahaa. Jesse mulkaisee Annicaa inhoilmeellä ja sihahtaa harvahampaisesta suustaan: Vitun rotta!
-       Kiitos Annica havainnostasi!
Annica luikahtaa välitunnille ja Jesse jää.

Poika on kovaksikeitetty voro. Turha luulla, että tunnustaisi. Helpointa olisi laittaa omasta pussista puuttuvat kolikot, mutta se antaisi pojalle väärän viestin. Otan tuiman ilmeen ja alan saarnata... miten varastaminen on väärin… ja ettei kyllä hyvää seuraa jos… tietysti on ikävää pienikin näpistys, joka kolikko, mutta en olisi uskonut, että menet varastamaan ison setelin…
Silloin poika parkaisee:
-       En kyllä ottanut semmosta seteliä. Kato vaikka!

Poika ottaa kengän oikeasta jalastaan, riisuu nihkeän sukan ja varisuttaa kourallisen pikku hiluja opettajanpöydän kulmalle.

Jatkuu ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!